Volledig scherm
© Perry Roovers / MaRicMedia

Megaknokpartij Barones in Breda: eis drie jaar cel wegens poging tot doodslag na neersteken rivalen

BREDA - Eigenlijk was iedereen lazarus en weet niemand meer echt wat er nu gebeurde. Aan het eind van het liedje zat echter iedereen onder het bloed. 

En dat terwijl het kerstavond was, drie jaar geleden. Meer dan tien minuten lang werd er geknokt in parkeergarage De Barones in Breda. 

Op verschillende verdiepingen. Beelden ervan werden dinsdag in de rechtbank in Breda getoond. Een enorme chaos, de politie arresteerde uiteindelijk die nacht veertien mensen. Vijf mensen raakten behoorlijk gewond.

Taakstraf

Onder de streep moesten twee mannen zich voor de rechter verantwoorden. Twee broers van 30 en 40 jaar oud, uit Wouw en Wuustwezel. De anderen werden niet vervolgd. Officier van justitie Inge Peeters eiste tegen de oudste drie jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. 

Tegen de ander vroeg ze een taakstraf van zestig uur. De mannen zelf vinden dat hen weinig te verwijten valt. Er was al ruzie binnen de andere groep, mannen uit Zeeland, nog voordat de twee broers kwamen. Said, de oudste van de twee, zei tegen de rechter dat hij eigenlijk de boel wilde sussen toen hij de knokpartij zag. 

Quote

Ik zag wat ze met mijn broertje hadden gedaan. Hier mogen ze niet mee wegkomen

Said

,,Ik kwam aanlopen en zei: Hou het gezellig, jongens. Het is Kerst. Toen bleek het één groep. Ze keerden zich ineens tegen mij en toen escaleerde het.’' 

Na de eerste knokpartij, waarbij de jongste kotsend in de auto stapte, reden ze weg. Een verdieping hoger stapte Said weer uit, pakte een dopsleutel en een mes en ging de groep Zeeuwen opnieuw te lijf. ,,Ik zag wat ze met mijn broertje hadden gedaan. Hier mogen ze niet mee wegkomen’', zei hij. 

Eigen rechter 

Hij herhaalde dat dinsdag in de rechtbank. ‘Eigen rechter spelen’, noemde de officier van justitie dat. Bij die confrontatie stak Said twee mensen met een mes. Twee keer een poging doodslag, aldus Den Braber. Volgens de raadslieden was er sprake van zelfverdediging en moeten de mannen vrijuit gaan.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
6841 stemmen