Volledig scherm
Eén van de twee auto's die betrokken zijn bij het ongeluk op de brug over de Maas. © Anja van Beek/FPMB

Meerdere gewonden bij ongeluk op brug bij Wijk en Aalburg, trauma-arts aanwezig

WIJK EN AALBURG - Op de brug over de Bergsche Maas bij Wijk en Aalburg zijn donderdag aan het begin van de avond twee auto's gebotst. De schade is groot en er zijn twee gewonden. De Provincialeweg is dicht. 

Er zijn twee ambulances op de plaats van het ongeval. Ook is er een trauma-arts per auto naar de brug gekomen. Twee slachtoffer zijn met per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, van wie één met ernstige verwondingen. Die persoon zat in de voorste auto en werd door de klap uit het voertuig geslingerd. 

Twee auto's raakten total loss. Twee andere auto's hebben lichte beschadigingen. 

Brug is dicht

De weg van Heusden naar Wijk en Aalburg is afgesloten. Wie normaal de brug over de Maas pakt, kan het beste het pontje pakken. 

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet onderzoek. 

 1. Brabant kleurt wit op ijskoude zaterdag, ongelukken door gladheid op de weg
  VIDEO

  Brabant kleurt wit op ijskoude zaterdag, ongelukken door gladheid op de weg

  De eerste sneeuw is zaterdagochtend gevallen in Brabant. Op veel plaatsen in de provincie ligt er een klein sneeuwdek. De temperatuur schommelt vandaag rond het vriespunt, maar vanwege de stevige oostenwind voelt het aan als -5 tot -10 graden in de middag. De gladheid zorgt voor veel ongevallen, op de A4 bij Woensdrecht raakte een vrachtwagen van de weg. Sportwedstrijden in de buitenlucht zijn veelal afgelast.
 2. Ximena uit Uden kon voor 1,55 euro zelfmoordpoeder kopen, vader reageert op stop verkoop aan particulieren

  Ximena uit Uden kon voor 1,55 euro zelfmoordpoeder kopen, vader reageert op stop verkoop aan particulieren

  UDEN - ,,Als ik me inschrijf bij de Kamer van Koophandel en doe alsof ik een bedrijf ben, heb ik het middel zo in huis", zegt Randy Knol, vader van de Udense Ximena die drie weken geleden het zelfmoordpoeder nam. Knol is tevreden met de stap die dertig leveranciers zetten om het zelfmoordpoeder niet meer te verkopen aan particulieren, maar hij denkt dat mensen er nog steeds makkelijk aan kunnen komen.