Volledig scherm
Kruisboog in beslag genomen in Waalwijk. © Facebook / @politie gemeente Waalwijk

Mannen schieten met kruisboog in Waalwijk: Dongenaar krijgt proces-verbaal

WAALWIJK - Twee mannen moesten maandagmiddag mee naar het politiebureau omdat ze in Waalwijk bij een vijver met een kruisboog stonden te schieten. De eigenaar van het wapen, een 42-jarige man uit Dongen, kreeg een proces-verbaal. Dat meldt de politie op Facebook.

Een getuige had de mannen zien schieten met de kruisboog bij de surfvijver aan de Vijverlaan. Agenten gingen naar deze plek toe en zagen de mannen in een voertuig aan de Groenewoudlaan. De kruisboog bleek achter de bestuurdersstoel te liggen.

Het wapen werd in beslag genomen. Een dergelijke kruisboog mag volgens de politie buiten niet gebruikt worden of vervoerd worden in de juiste verpakking. De eigenaar heeft afstand gedaan van de kruisboog. 

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.