Volledig scherm
De aangetroffen pakketten coke. © Politie

Man uit Breda verstopt bijna 500 kilo coke achter dubbele wand in bestelbus

BREDA - Een 30-jarige man uit Breda is dinsdagochtend aangehouden omdat hij 473 kilo cocaïne vervoerde. Dat deed de Bredanaar in een verborgen ruimte in zijn bestelbus. De straatwaarde van de coke is zo'n 19 miljoen euro.

Hij viel door de mand tijdens een verkeerscontrole op de A2 bij Amsterdam. Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden zijn busje. De laadruimte van het voertuig was leeg, maar de medewerkers kregen het vermoeden dat de laadruimte van binnen kleiner was dan je op basis van de lengte van de bus zou denken.

En dus werd er nader geïnspecteerd. Er bleek, voor het eindschot, een dubbele wand te zitten. Na opening van deze ruimte kwam de coke, keurig verpakt in 473 pakketten van een kilo, tevoorschijn.

De verdachte wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

  1. Verlanglijstjes Sinterklaas van kinderen staan vol door Youtubereclames: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

    Verlang­lijst­jes Sinter­klaas van kinderen staan vol door Youtubere­cla­mes: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - Waar de jeugd vroeger voor de feestdagen nog met smart uitkeek naar de dikke catalogussen van speelgoedwinkels en hun keuzes baseerden op de tv-reclames die ze langs zagen komen, lijkt Youtube nu de grootste bron van inspiratie. De absolute trend van dit jaar: slijm. Kant-en-klaar, of een pakketje om het zelf te maken. Bij speelgoedwinkels vliegen ze als Sinterklaascadeaus als warme broodjes over de toonbank.

In samenwerking met indebuurt Breda