Volledig scherm
© Getty Images

Man slaat en besteelt reizigers op station Breda

BREDA - Een man heeft zaterdag verschillende reizigers op station Breda geslagen en bestolen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig.

Er zou een ruzie zijn bij een Kiosk op Station Breda. ,,Onderweg naar de Kiosk kwamen we een medewerker van de Kiosk en een man met een bebloed gezicht tegen", laat de NS Veiligheidservice weten op Instagram. ,,Zij attendeerden ons erop dat de verdachte inmiddels de benen had genomen.”

De verdachte werd al snel gevonden. ,,Nadat we de kant opliepen waar de verdachte heen gelopen zou zijn, zagen we een persoon die aan het signalement voldeed en bloed op zich had een trein instappen. Hierop hebben wij de verdachte uit de trein gehaald in afwachting van de politie die wij intussen, evenals een ambulance, om assistentie hadden gevraagd.”

De verdachte zou de eerder genoemde man met het bebloede gezicht hebben mishandeld. Toen de politie er was en de verdachte wilde aanhouden, verzette hij zich hevig. De ambulancemedewerkers ontfermden zich over het slachtoffer. De verdachte bleek nog meer op zijn kerfstok te hebben, hij had andere reizigers bestolen en daar ook geweld bij gebruikt. Dit was te zien op camerabeelden die door de veiligheidscentrale terug zijn gekeken. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau.

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda