Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Man rijdt onder invloed van drugs zwalkend over A58 bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een 35-jarige man uit het Belgische Hove is vrijdagnacht aangehouden op het Boerhaaveplein langs de A58, nadat hij betrapt werd op het rijden onder invloed van drugs.

Agenten kregen een melding over vreemd rijgedrag op de A58 bij Krabbendijke. De 35-jarige man reed steeds op twee rijbanen met snelheden tussen de 40 en 110 kilometer per uur. Toen de politie achter de man ging rijden en hem alle duidelijke seinen liet zien dat hij moest stoppen, bleek de man hier niet op te reageren.

Voor de veiligheid ging de politieauto midden op de rijbaan rijden zodat achteropkomend verkeer niet kon passeren. Voor knooppunt Markiezaat reed de verdachte zijn auto tot in de assen vast in de berm. Daar werd de man door de agenten uit zijn voertuig geholpen. 

De man was drijfnat van het zweet en kon volgens de politie geen zinnig woord uiten. Een speekseltest sloeg positief aan op cocaïne en THC. In het ziekenhuis rolden twee zwakken met gedroogde hennep en twee kleine zakjes met cocaïne uit de jaszak van de bestuurder. De drugs zijn in beslag genomen, de man is aangehouden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom