Volledig scherm
© BD

Man met inbrekerswerktuig op zak moet nog zeven dagen zitten

TILBURG - Op het Louis Bouwmeesterplein in Tilburg heeft de politie dinsdag een 39-jarige Poolse man aangehouden. De man had inbrekerswerktuig bij zich. Eenmaal op het bureau bleek dat de man nog zeven dagen gevangenisstraf had staan.

Een getuige belde in de nacht van maandag op dinsdag de politie omdat hij op de Nazarethstraat twee personen bezig zag die mogelijk een betaalautomaat open probeerden te breken. De daders liepen daarna weg over het Sint Annaplein richting het zomerpark. Kort daarna zagen agenten een man op het Louis Bouwmeesterplein die voldeed aan een van de opgegeven signalementen. 

Tape en kniptangen

De agenten besloten de identiteit van de man te controleren, waarop hij in het Engels vertelde dat hij geen legitimatiebewijs bij zich had. In de rugzak van den man werd een rol tape, een zaklamp, twee kniptangen, een schroevendraaier en een moer- en dopsleutel aangetroffen. De man werd aangehouden.

Op de betaalautomaat trof de politie geen schade aan. Met een diensthond is naar de andere persoon gezocht, maar deze is niet gevonden. De 39-jarige man is vanwege de nog openstaande gevangenisstraf vastgezet.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website
    PREMIUM

    KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website

    DEN BOSCH - Volgens voorzitter Leo Bisschops van de Katholieke Bond van Ouderen in Brabant is het 'alle hens aan dek om te voorkomen dat in Brabant op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen straks het licht symbolisch niet meer brandt'. ,,Overheden, corporaties, scholen, zorginstanties en kennisinstellingen zullen met elkaar in gesprek moeten gaan over de vraag hoe je een dreigend infarct moet voorkomen.” Dat zei hij zaterdag tijdens een congres in Den Bosch vanwege het 70-jarig bestaan van KBO Brabant, waarop de KBO ook haar nieuwe website lanceerde.