Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Man met hoofdwond schopt en slaat agenten tijdens aanhouding in Breda

BREDA - De politie had zondagavond grote moeite met de aanhouding van een 45-jarige Roemeen in Breda. Hij probeerde een agent te slaan en schopte om zich heen bij zijn aanhouding.

De hulpdiensten kwamen om 19.00 uur in actie op de Belcrumweg in Breda. Daar zat een man op de stoep met een hoofdwond. Toen ambulancepersoneel hem wilden behandelen werd de man verbaal agressief. Hij schreeuwde enkele keren naar hen en weigerde hulp.

Daar bleef het niet bij. De man stond namelijk op en probeerde een agent in zijn gezicht te slaan. Deze kon de klap nog ontwijken.

Daarop werd de 45-jarige man aangehouden. Dat ging letterlijk niet zonder slag of stoot want de man verzette zich hevig door te slaan en te trappen naar de agenten. Hij werd uiteindelijk overmeesterd en overgebracht naar het cellencomplex. Hij is later in het ziekenhuis ook nog behandeld aan zijn hoofdwond.

Déjà-vu 

Dit incident doet sterk denken aan iets wat een dag eerder in Breda gebeurde. Ook toen werd een man (26) agressief toen ambulancepersoneel hem wilde behandelen aan een hoofdwond. Hij probeerde een agent te slaan en bespuugde deze met bloed.

In samenwerking met indebuurt Breda