Volledig scherm
© Thinkstock

Man loopt over straat met nepwapen in Bergen op Zoom, politie moet schot lossen

UPDATEBERGEN OP ZOOM - Een 52-jarige man is zondagmiddag met een nep vuurwapen gezien op de Heiningen in Bergen op Zoom. Agenten moesten een waarschuwingsschot lossen om hem aan te kunnen houden.

Een omstander zag hem lopen en deed de melding bij de politie. De man liep met een 'duidelijk zichtbaar' vuurwapen over de Heiningen.  Omdat hij nergens op reageerde, is er door een agent een waarschuwingsschot gelost. Hierna werkte de man 'netjes mee', zo meldt de politie. Volgens de politie gaat om een nepwapen dat niet van echt te onderscheiden is.

De politie wist eerst niet wie de man was, maar heeft na onderzoek zijn woonplaats en leeftijd weten te achterhalen. Het gaat om een 52-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij wordt gehoord. 

De man zat maandagochtend nog altijd vast.

  1. ‘We gaan de bloemetjes buiten zetten’
    Van 't Land

    ‘We gaan de bloemetjes buiten zetten’

    Abstract taalgebruik spiegelt vaak de concrete wereld om ons heen. Zo zijn er eigenlijk heel veel woorden en uitdrukkingen die iets met bloemen te maken hebben. Als bijvoorbeeld je vriend of vriendin thuiskomt met een nieuw stuk kleding wat je lelijk vindt, kun je misschien maar het best de waarheid een beetje verbloemen. En als iemand in de put zit, moet je ze misschien een beetje opfleuren. Als het je verjaardag is, mag je best eens de bloemetjes buiten zetten. Mensen die dáár dan weer niet van houden, zijn muurbloempjes.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom