Volledig scherm
De oudere vrouw raakte gewond © Facebook

Man (37) uit Oosterhout twee weken langer in voorarrest na mishandelen ‘liefste oma ooit’

OOSTERHOUT - De man uit Oosterhout die ervan verdacht wordt een 69-jarige vrouw uit Oosterhout te hebben mishandeld, zit twee weken langer in voorarrest. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdagmiddag. 

Het slachtoffer werd zondagmiddag geslagen door een agressieve man (37), terwijl ze haar hond aan het uitlaten was.

Ook het dier werd getrapt. Dat gebeurde zonder enige aanleiding op de Patrijslaan in Oosterhout. De vrouw liep een gebroken neus en twee gebroken jukbeenderen op. Gewaarschuwde agenten troffen haar aan terwijl ze hevig bloedend op de grond zat.

Het slachtoffer werd daarop naar het ziekenhuis gebracht. Een getuige verleende eerder eerste hulp. De dader werd maandag in de namiddag aangehouden. De politie wilde hem arresteren op zijn verblijfadres, maar daar was hij niet. Niet veel later meldde hij zichzelf op het bureau.

‘Allerliefste oma’

De geschokte familie ging eerder nog via Facebook op zoek naar de dader. ,,De allerliefste oma die er bestaat. Een lieve vrouw die niemand kwaad doet of ooit zal doen”, schrijft een kleindochter. ,,Help mij de dader vinden. Hij moet gestraft worden.”

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.