Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Man (27) met mes in schuurtje Etten-Leur, agenten schermen zich af met schilden

ETTEN-LEUR - In een schuurtje van een woning aan de Meidoornlaan in Etten-Leur is zondagavond een man aangehouden die zich daar met een mes verschuilde.

Rond 23.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een 27-jarige man met een mes zich in een schuurtje op zou houden. De politie kwam ter plaatse en riep dat de verdachte zijn handen moest laten zien. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, gaf hier geen gehoor aan. Agenten besloten daarop pepperspray te gebruiken, maar dit bracht bij de man geen reactie teweeg.

Schildprocedure

Een kwartier later kwamen er meerdere eenheden en een hondengeleider ter plaatse voor ondersteuning van het aanwezige team. Doordat agenten de man met schilden konden klemzetten, konden ze de verdachte aanhouden. De schildprocedure wordt volgens de politie toegepast als de kans groot is dat er bij een reguliere aanhouding politiemensen gewond raken.

De 27-jarige is aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex. Wat hij met het mes van plan was, is niet bekend.