Volledig scherm
Tim Albers © Wielervereniging

Lid wielervereniging Oosterhout omgekomen bij ongeluk in VS, ook twee collega's overleden

OOSTERHOUT/VELDHOVEN - Bij een verkeersongeluk in de staat Oregon, in de Verenigde Staten, zijn drie medewerkers van ASML in Veldhoven omgekomen. Eén van hen was Tim Albers, actief lid van wielervereniging De Jonge Renner in Oosterhout. 

Twee van de drie komen uit Nederland, bevestigt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De drie zaten in een auto die werd aangereden door een pick-uptruck.

Het ongeluk gebeurde voor het weekend, vlakbij de stad Salem. De drie collega's werden van achteren aangereden en klapten daarna met hun auto op de voorganger.

Een woordvoerder van ASML bevestigt het overlijden van hun werknemers. De collega's zaten samen in de auto toen het ongeluk gebeurde. Eén van hen kwam donderdag direct om het leven, de twee anderen overleden afgelopen weekend in het ziekenhuis.

Bij het Veldhovense bedrijf is geschokt gereageerd, aldus een woordvoerder. ,,We zijn hier enorm van geschrokken. We hebben contact met de familie en proberen elkaar hier te ondersteunen waar nodig'', zegt ze. Uit respect voor de familie doet het bedrijf verder geen mededelingen. 

Volledig scherm
© Marion Co. Sheriff's Office
Volledig scherm
© Marion Co. Sheriff's Office

Clubman

Eén van de omgekomen Nederlanders is Tim Albers. Hij was actief bij Wielervereniging De Jonge Renner in Oosterhout.

Volledig scherm
© ANP XTRA

'Tim was nauw betrokken bij de Jonge Renner MTB', staat te lezen op de website. 'Als gastheer voor nieuwe ouders en renners, bij de aanleg en ontwikkeling van parcours, als werver van sponsoring, contactpersoon van o.a. Warande en gemeente Oosterhout, Cross of the Crocus, MTB-tracks. Ook de rol van ouderbegeleider en deelnemer in diverse commissies werd met veel overgave ingevuld.'

Vlak voor het vertrek naar Oregon was Albers nog bezig met wielrennen, zo is te lezen in het in memoriam op de website. 'Timmie moest naar Amerika, voor zijn werk bij ASML. Maar voordat hij vertrok moest en zou hij nog iets regelen. Een setje wielen. Niet dat de oude versleten waren. Verre van. Maar hij moest iets anders. 

Tim is niet meer. Net een enorme krachtige wind die plots is gaan liggen. 
De onrust is weg. Maar de stilte voelt beklemmend. Tim nam het vliegtuig. De retour nog in de koffer. Het werd een enkeltje. Tim werd van een power link een missing link. De schakel die je niet wil missen. Die in het fietstasje gaat voor het geval dat.'