Volledig scherm
Politie bij tankstation Haan in Kaatsheuvel na de overval op donderdagavond. © Erik Haverhals/FPMB

Klopjacht bij Efteling op gewapende overvaller met tatoeage op zijn hand

KAATSHEUVEL - Benzinestation Haan aan de Van Heeswijkstraat in Kaatsheuvel is donderdagavond overvallen. Een man bedreigde het personeel met een wapen en vroeg om geld. Hij vluchtte te voet en wordt gezocht in de buurt van de Efteling. 

De overvaller heeft een opvallende tatoeage op zijn hand. Hij draagt een zwarte jas en pet en heeft een plastic tas bij zich. Of daarin een buit zit is nog onbekend. De dader vluchtte te voet in de richting van de Efteling. Daar wordt de buurt uitgekamd. 

De politie heeft een Burgernetmelding uitgedaan, zodat mensen uit de omgeving kunnen uitkijken naar de dader. Wel waarschuwt de politie hem niet zelf te benaderen, omdat hij mogelijk nog gewapend is. Wie de mogelijke verdachte ziet kan 112 bellen. 

De politie doet onder andere buurtonderzoek om te achterhalen of mensen misschien iets gezien hebben. 

Vaker doelwit

Het is zeker niet de eerste keer dat de medewerkers van het pompstation met criminelen te maken krijgen. In 2010 werd dit tankstation twee keer in korte tijd overvallen. Later, in 2016, volgde een inbraak. De verdachten van de inbraak werden destijds snel gepakt. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

 1. Brabant kleurt wit op ijskoude zaterdag, ongelukken door gladheid op de weg
  VIDEO

  Brabant kleurt wit op ijskoude zaterdag, ongelukken door gladheid op de weg

  De eerste sneeuw is zaterdagochtend gevallen in Brabant. Op veel plaatsen in de provincie ligt er een klein sneeuwdek. De temperatuur schommelt vandaag rond het vriespunt, maar vanwege de stevige oostenwind voelt het aan als -5 tot -10 graden in de middag. De gladheid zorgt voor veel ongevallen, op de A4 bij Woensdrecht raakte een vrachtwagen van de weg. Sportwedstrijden in de buitenlucht zijn veelal afgelast.
 2. Ximena uit Uden kon voor 1,55 euro zelfmoordpoeder kopen, vader reageert op stop verkoop aan particulieren

  Ximena uit Uden kon voor 1,55 euro zelfmoordpoeder kopen, vader reageert op stop verkoop aan particulieren

  UDEN - ,,Als ik me inschrijf bij de Kamer van Koophandel en doe alsof ik een bedrijf ben, heb ik het middel zo in huis", zegt Randy Knol, vader van de Udense Ximena die drie weken geleden het zelfmoordpoeder nam. Knol is tevreden met de stap die dertig leveranciers zetten om het zelfmoordpoeder niet meer te verkopen aan particulieren, maar hij denkt dat mensen er nog steeds makkelijk aan kunnen komen.