Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Jongeren schelden politie uit en steken middelvinger op in Roosendaal en worden meteen ingerekend

ROOSENDAAL - Drie jongeren uit Schijf en Roosendaal hebben een scheldpartij en het opsteken van hun middelvinger naar agenten, duur moeten bekopen. Ze zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt.

Een 17-jarige jongen uit Roosendaal en een 16-jarige jongen uit Schijf scholden agenten uit in het centrum van Roosendaal en werden daarom opgepakt. Een 21-jarige man uit Roosendaal stak een halfuur later zijn middelvinger op naar agenten en werd daarom ook meteen opgepakt. De aanhoudingen vonden allemaal plaats tussen 3.30 en 4.05 uur.

De twee minderjarige jongens zijn een paar uur vastgehouden en mochten daarna weer gaan. Ze moeten zich later nog een keer melden. Ook is er een brief aan hun ouders meegegeven. De 21-jarige man zit nog vast.

  1. Taboe op borstvoeding oorzaak hoge kindersterfte in Brabant eind negentiende eeuw, in Roosendaal vooral arbeidersgezinnen getroffen

    Taboe op borstvoe­ding oorzaak hoge kinder­sterf­te in Brabant eind negentien­de eeuw, in Roosendaal vooral arbeiders­ge­zin­nen getroffen

    TILBURG - Een taboe op het geven van borstvoeding aan kinderen zorgde eind negentiende eeuw voor een hogere kindersterfte. In Roosendaal werden vooral arbeidersgezinnen getroffen. Dat blijkt uit onderzoek van Evelien Walhout, die op 25 januari haar proefschrift An infants’ graveyard? Region, religion and infant mortality in North Brabant, 1840-1940 verdedigt aan Tilburg Univerity.