Volledig scherm
De mishandeling vond plaats op de Markt in Oosterhout. © Google Streetview

Jongen (17) aangehouden voor zware mishandeling in Oosterhout, 14-jarige vriend ook opgepakt

OOSTERHOUT - Een 17-jarige jongen uit Oosterhout is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in de Mathildastraat in zijn woonplaats. Hij wordt ervan verdacht iemand zwaar mishandeld te hebben. Een 14-jarige vriend van de verdachte is ook aangehouden omdat hij de arrestatie probeerde te verhinderen. Dat meldt de politie.

Agenten kregen ‘s nachts een melding van een mishandeling op de Markt in Oosterhout. De verdachte zou daar iemand hebben geslagen met een ploertendoder. Hij werd met het wapen aangetroffen in de Mathildastraat. De tiener werd aangehouden en naar het arrestantenverblijf gebracht. Al ging dat niet zonder problemen. Hij misdroeg zich en schold de agenten uit. Op het politiebureau bleek na een ademanalyse dat hij onder invloed was van alcohol.

Gewonden

Ondertussen deed een 20-jarige man uit Ulicoten aangifte tegen de 17-jarige Oosterhouter. Het slachtoffer verklaarde dat hij met een ploertendoder werd geslagen toen hij een ruzie tussen een aantal onbekenden wilde sussen. Hetzelfde geldt voor een 19-jarige man uit Dongen; ook hij zou klappen hebben gehad en daarbij gewond zijn geraakt. Beide mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Verdachten

De recherche gaat de exacte toedracht proberen te achterhalen en de politie probeert duidelijk te krijgen wie welke rol heeft gespeld. De 17-jarige verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast. De 14-jarige jongen, ook afkomstig uit Oosterhout, heeft een verklaring afgelegd en mocht daarna weer naar huis. Hij zal zich later moeten verantwoorden tijdens een zogenoemde TRIP-zitting.