Volledig scherm
Illustratie. © anp

Jongen (16) uit Breda na achtervolging aangehouden met gestolen kentekenplaat

BREDA - De politie heeft dinsdagmiddag na een achtervolging een 16-jarige jongen uit Breda aangehouden. Hij reed rond op een snorfiets met een valse kentekenplaat.

Dat zagen surveillerende agenten rond 13.40 uur op de Heuvelbrink. Er volgde een stopteken. In eerste instantie leek het erop dat de jongen dat signaal op zou volgen, maar plotseling ging hij er vandoor. Op hoge snelheid raasde hij richting het Dr. Struyckenplein. Er ontstond een achtervolging waarbij de agenten de jongen uit het oog verloren.

Signalement

Een korte poos later werd de snorfiets aangetroffen in het Mastbos, in de buurt van de Overaseweg. Agenten in Breda kregen het signalement van de jongen door en na korte tijd trof een motoragent hem aan bij de Overaseweg. De 16-jarige werd aangehouden.

De politie meldt dat uit onderzoek is gebleken dat de kentekenplaat vermoedelijk gestolen is. Ook had de jongen geen rijbewijs. Hij is verhoord. Met een proces-verbaal op zak mocht hij naar huis.

Een vriend met wie de jongen door Breda rondreed, zat op een snorfiets waarvan het kenteken wel in orde was.

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Breda