Volledig scherm
© ThinkStock

Japans stel dat zes kinderen zou hebben uitgehongerd en mishandeld in Molenschot blijft vast

BREDA – Een Japans stel uit Molenschot zou zes van hun zeven kinderen hebben mishandeld en laten verhongeren. Juist daarom moeten de twee vast blijven in de gevangenis, besloot de rechtbank in Breda dinsdag. Hun advocaten hadden even ervoor om hun vrijlating verzocht.

Het stel zit sinds eind juni vast. Ze zouden in de twee maanden daarvoor de kinderen regelmatig geen eten hebben gegeven, hen hebben geslagen en geschopt en voor straf opgesloten. De twee worden onder meer verdacht van een poging tot doodslag. De zaak tegen het stel zal als alles volgens planning verloopt op 29 augustus inhoudelijk worden behandeld. Die dag klinken ook de strafeisen.

Lente vieren

De twee zouden volgens hun advocaten de gevangenis uit moeten, onder meer om voor de kinderen te zorgen. Met name raadsvrouw Najet Assouiki van de vrouw bepleitte met vuur dat haar cliënt bij haar kinderen in Japan moet zijn. Niet alleen vanwege praktische zaken, maar ook om het begin van de lente te vieren, een belangrijke feestdag in Japan. 

De kinderen wonen nu bij hun grootouders. De vrouw zelf gaf de rechters nog aan dat ze denkt dat het niet goed met de kinderen gaat. ,,De kinderen ontzien me. Als ik ze bel, elke week, hoor ik dat in hun stem.”

Verdenking

De rechtbank was echter strikt. ,,Gezien de aard van de verdenking, het onthouden van voeding aan de kinderen, ligt de noodzaak om voor de kinderen te zorgen onvoldoende gewicht in de schaal.’’ 

Daarom blijven zowel de vrouw als de man in de gevangenis.