Volledig scherm
© Thinkstock

Inbreker stak met schroevendraaier: 'Was zelfverdediging'

BREDA/BERGEN OP ZOOM - De wereld op z'n kop, moeten de bewoners van een huis aan de Vechtstraat in Bergen op Zoom hebben gedacht, donderdag in de rechtbank in Breda. Zij werden op 26 mei overvallen door twee inbrekers, die er in hun vlucht ook nog op los sloegen met een schroevendraaier.

De 41-jarige verdachte die donderdag moest voorkomen vond dat er sprake was van zelfverdediging, zo liet hij via zijn advocaat aan de rechter weten. Zelf was hij namelijk niet naar de rechtbank gekomen. Veel werd er niet verteld over die bange nacht voor de twee Bergenaren. Die zullen mogelijk nog als getuigen worden opgeroepen en daarom wilde advocate Susan Koster niets inhoudelijks over de afgelegde verklaringen vertellen.

De bewoners waren op 26 mei rond 4.30 uur wakker geschrokken van geluid en gingen kijken wat er aan de hand was. Toen stuitten ze op twee inbrekers. 

Volgens officier van justitie Lucienne den Braber, die wel iets kwijt wilde over wat er is verklaard, hadden de bewoners zelf op zeker moment een balletjespistool in handen. Mogelijk gebruikt de verdachte dat als motief om stekende bewegingen naar de man te maken met de schroevendraaier. ,,We dachten dat dat er niemand thuis was'', heeft de 41-jarige verdachte in elk geval een poging diefstal bekend. ,,We wilden spullen stelen, het was niet de bedoeling dat er mensen zouden zijn.''

De verdachte wordt een poging doodslag verweten en een poging tot diefstal met geweld. Samen met zijn later opgepakte kompaan zal hij op 27 november weer voor de rechter moeten verschijnen. Dan klinken mogelijk ook strafeisen.

 1. Verlanglijstjes Sinterklaas van kinderen staan vol door Youtubereclames: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’
  VIDEO

  Verlang­lijst­jes Sinter­klaas van kinderen staan vol door Youtubere­cla­mes: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

  BERGEN OP ZOOM/BREDA - Waar de jeugd vroeger voor de feestdagen nog met smart uitkeek naar de dikke catalogussen van speelgoedwinkels en hun keuzes baseerden op de tv-reclames die ze langs zagen komen, lijkt Youtube nu de grootste bron van inspiratie. De absolute trend van dit jaar: slijm. Kant-en-klaar, of een pakketje om het zelf te maken. Bij speelgoedwinkels vliegen ze als Sinterklaascadeaus als warme broodjes over de toonbank.
 2. Ziekenhuisje spelen
  PREMIUM
  column

  Ziekenhuis­je spelen

  BERGEN OP ZOOM - Zorgeloos doktertje spelen. Of ziekenhuisje. Dat deden wij, mijn vriendinnen en ik, als kleine meisjes altijd graag. Ik was altijd de patiënt. Geen idee waarom. Maar gelukkig werd ik altijd snel geholpen. De bank in de kamer was het ziekenhuisbed, mijn vriendinnetjes opereerden en gaven medicijnen. In no time was ik opgeknapt. Betalen hoefde ik nooit. Als ik mijn medicijnen, meestal lekkere snoepjes, deelde waren ze al lang blij.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom