Hennepkwekerij aangetroffen in kelder van pand modezaak in centrum Breda

VideoBREDA - In een ruimte in een kelder onder een modezaak aan de Lange Brugstraat in Breda is donderdag een hennepkwekerij aangetroffen. Het pand ligt hartje stad, op de hoek met de Visserstraat. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. 

Door een kast aan de kant te schuiven zou een luik tevoorschijn zijn gekomen dat toegang geeft tot de bewuste ruimte. Politiewoordvoerder Willen Jan Uytdehage meldt dat in de kwekerijruimte zo'n 177 planten zijn aangetroffen. De kwekerij wordt vandaag nog geruimd.

De politie is de kwekerij op het spoor gekomen doordat Enexis een onverklaarbaar hoog stroomverbruik binnen het pand op de meter waarnam. Daarop zijn de bovengelegen studentenkamers van het stroomnet ontkoppeld, maar daarmee bleek de forse afname niet teruggedrongen. Daarna kwam na enig speurwerk de ruinmte tevoorschijn. Volgens Uytdehage werd de stroom illegaal afgetapt. 

Onduidelijk is of de eigenaar van het pand ook de eigenaar van de winkel is. “Maar die gaan we nog uitnodigen voor een gesprek", aldus Uytdehage. “De locatie van deze kwekerij, zo midden in de stad, is in elk geval opmerkelijk.”

Volledig scherm
Wegens omstandigheden gesloten. © Tom van der Put/Maric Media
Volledig scherm
Er werden zo'n 177 planten aangetroffen. © Politie
Volledig scherm
Het luik. © Politie
Volledig scherm
De kwekerij in de kelder van het pand. © Politie
Volledig scherm
Enexis en politie bij het pand in de Visserstraat. © Gerlach Hochstenbach

In samenwerking met indebuurt Breda