Volledig scherm
De politie is al bezig de hennepkwekerij te ruimen. © Christian Traets

Grote wietkwekerij ontdekt bij woning in Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD - De politie heeft in een loods bij een woning aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord een grote hennepkwekerij gevonden. De kwekerij had een capaciteit van zeker 1400 planten.  

De loods waarin de hennepkwekerij zich bevindt is zeer professioneel ingesteld, zo meldt de politie. Het pand is in tweeën gedeeld: een ruimte met zeker 850 plukrijpe planten en een andere ruimte met 580 bakken die klaar stonden om ingezaaid te worden.

Computergestuurd 

Daarnaast was de kwekerij computergestuurd door vijf opticlimats. Deze systemen zorgden ervoor dat de plantjes in optimale omstandigheden konden groeien. Alleen voor het besproeien en knippen van de planten was nog menselijke inmenging nodig. De stroom voor deze systemen werd illegaal afgetapt. De kwekerij wordt op dit moment geruimd. De politie stelt een onderzoek in naar wie verantwoordelijk is voor de wietkwekerij. 

Volledig scherm
In de loods aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord werd een grote wietkwekerij gevonden © Christian Traets
Volledig scherm
De politie is bezig de hennepkwekerij te ruimen. © Christian Traets
  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.