Samenscholing van 75 mensen bij Breda Internation Airport beëindigd.
Volledig scherm
Samenscholing van 75 mensen bij Breda Internation Airport beëindigd. © Gemeente Halderberge

Groep van 75 crossers luistert niet als politie ingrijpt in Bosschenhoofd, ‘onacceptabel gedrag’ gaat verder bij station Lage Zwaluwe

BOSSCHENHOOFD - Een groep van 75 crossende bestuurders en bijbehorend publiek is zaterdagmiddag van een braakliggend terrein bij vliegveld Breda International Airport weggestuurd. Ondanks dat samenscholen niet is toegestaan, werd dezelfde groep een paar uur later opnieuw gezien bij NS Station Lage Zwaluwe. Daar ging de illegale wedstrijd verder en stond er opnieuw een groep mensen toe te kijken. 

,,Dit is echt onacceptabel”, zegt de gemeente Halderberge in een reactie. ,,De boodschap is heel duidelijk in Nederland: blijf thuis.” 

Toch leek de groep autocrossers zich niks aan te trekken van het advies. Zo'n 75 mensen waren zaterdagmiddag samengekomen in de buurt van het vliegveld. Ze waren met veel auto's, die op het terrein crosten en tegen elkaar raceten. Publiek stond toe te kijken. 

De gemeente en politie moesten ingrijpen, omdat samenscholen absoluut niet is toegestaan in deze coronatijd. Ze werden weggestuurd en kregen toen nog een waarschuwing. 

Groep wil niet luisteren

Maar in plaats van dat iedereen naar huis ging, werd rond 20.00 uur een deel van de groep opnieuw gezien. Ditmaal waren er auto's aan het crossen op een braakliggend terrein in de Zevenbergschen Hoek, vlakbij NS Station Lage Zwaluwe. Ook stond er opnieuw publiek. ,,Het waren dezelfde mensen”, laat een woordvoerder van de politie weten. ,,Ze wisten dat het niet is toegestaan om samen te scholen, maar gingen daar toch mee verder.”

Dertig mensen, het deel van de groep dat opnieuw was betrapt, hebben een bekeuring gekregen. Morgen zijn er extra controles op de locaties. ,,Indien nodig wordt er direct bekeurd.”

Samenscholing van 75 mensen bij Breda Internation Airport beëindigd.
Volledig scherm
Samenscholing van 75 mensen bij Breda Internation Airport beëindigd. © Gemeente Halderberge

In samenwerking met indebuurt Breda