Gewapende overval op AH Valkeniersplein in Breda

VIDEOBREDA - Een gewapende man (54) heeft woensdagavond de Albert Heijn aan het Valkeniersplein in Breda overvallen. De 54-jarige man uit Breda is inmiddels door de politie aangehouden. 

De overvaller zou rond sluitingstijd de winkel zijn binnengekomen. Daarna zou hij met een wapen een kassière hebben bedreigd en geld uit de kassa mee  hebben genomen. 

De melder, een personeelslid van de supermarkt, deed aangifte. Hij stond bij een kassa toen een man de winkel in kwam, iets kocht en zijn product af wilde rekenen. Toen de kassa open was legde de 54-jarige Bredanaar een briefje op de toonbank waaruit bleek dat hij geld wilde. Op dat moment liet hij ook een vuurwapen zien en richtte dat op de aangever. Die deed geld in een zak waarna de overvaller verdween.

Verschillende surveillance-eenheden werden na de overval naar de supermarkt gestuurd. De man werd kort na de overval aangehouden en bekende ook direct.

Volledig scherm
De overval vond plaats bij de AH aan het Valkeniersplein in Breda. © Perry Roovers
Volledig scherm
De overval vond plaats bij de AH aan het Valkeniersplein in Breda. © Perry Roovers
Volledig scherm
De kassa waar de overval plaatsvond. © Perry Roovers
  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Breda