Volledig scherm
Ter illustratie: een inbreker probeert een huis binnen te dringen. (Archieffoto). © ANP

Gestolen spullen aangetroffen in flat van vermoorde Bredanaar Soufiane

BREDA - In de flat aan de Roeselarestraat in Breda waar 9 januari Soufiane Z. (25) is doodgeschoten, heeft de politie gestolen spullen gevonden.

Het gaat om goederen die afkomstig zijn van woning- en bedrijfsinbraken, zoals mobiele telefoons uit een in december 2017 aan de Epelenberg in Breda gestolen bestelbus. Ook lag er een laptop die was ontvreemd bij een woninginbraak begin januari van dit jaar aan de Heusdenhoutseweg. De spullen zijn de afgelopen weken teruggegeven aan de eigenaren.

Safehouse

Het appartement aan de Roeselarestraat deed vermoedelijk dienst als een 'safe-house', een woning die criminelen gebruiken om onder te duiken of spullen op te slaan.

Soufiane Z. maakte gebruik van het appartement. De politie denkt dat hij door twee mannen in zijn slaap is doodgeschoten. Beiden zijn aangehouden. Bronnen in het milieu gaan ervanuit dat de mannen Soufiane hebben vermoord om hun eigen problemen op te lossen, al dan niet in opdracht van een tegenpartij in het drugsmilieu.

Beroving

Het slachtoffer zou vorig jaar zelf hebben geschoten op een man bij het Novotel. Ook was hij verdachte van de zeer zware beroving van een bejaarde vrouw in Bladel, die de politie toeschrijft aan de Rabobende uit Breda.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda