Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Fransman (27) in Roosendaal betrapt met duizenden euro's cash en pepperspray

ROOSENDAAL - 2000 euro aan contacten en een busje pepperspray: het zijn geen alledaagse goederen om in je auto te verstoppen. Een 27-jarige Fransman bewaarde het geld in een verborgen ruimte in zijn auto. De politie stuitte per toeval op het pak biljetten.

Bij een controle werd de Fransman vrijdag aan de Boerkensleen in Roosendaal aan de kant gezet. De man had in Nederland voor 288 euro aan boetes openstaan. Dat bedrag diende hij direct te rekenen. Daarbij fopte de man zichzelf: aangezien hij wel heel veel contact geld op zak had, besloten agenten de auto te doorzoeken. Zij stuitten toen op een bijzondere vondst.

Zo werd eerst een busje pepperspray gevonden, wat bij de agenten eveneens argwaan wekte. Daaropvolgend sloegen ze de man in de boeien en kamden zij de auto verder uit. Dat wierp zijn vruchten af: in een verborgen ruimte lag 2000 euro aan contanten verstopt. Samen met de overvolle portemonnee van de man, kwam het totaalgedrag aan cash geld daarmee op 2750 euro. Dat geld is in beslag genomen op verdenking van witwassen.

De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld.