Volledig scherm
Bermmonumentje voor de overleden Lenie Marijnissen. © Pix4Profs/Ron Magielse

Eis: voorwaardelijke geldboete voor bestuurder (86) uit Bavel voor doodrijden Lenie Marijnissen

BREDA – Tegen de man die eind 2016 in Ulvenhout een 73-jarige fietsster aanreed die daardoor ter plekke overleed, heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag in de rechtbank van Breda een voorwaardelijke geldboete van 2.000 euro geëist. Met daarbij als bijzondere voorwaarde dat de verdachte de 2.000 euro overmaakt naar het Fonds Slachtofferhulp. 

De nu 86-jarige man uit Bavel zou fietsster Lenie Marijnissen-Verheijen in de bossen bij Ulvenhout hebben aangereden toen hij geen voorrang verleende op de kruising van de Rouppe van der Voortlaan met de Huisdreef. 

Ook zou hij de kruising met te hoge snelheid zijn genaderd. 

Niets gemerkt

De man stopte niet maar meldde zich enkele uren later bij de politie. Tijdens de zitting hield de verdachte woensdag vol niets van de aanrijding te hebben gemerkt. 

De plek des onheils is een druk fietstraject tussen Ulvenhout en Bavel, door het Ulvenhoutse Bos, geliefd bij recreanten, mountainbikers en wielrenners. De Huisdreef is de route naar Uitspanning De Fazanterie, pleisterplek van dagjesmensen.

Trage rechtsgang

Brigitte van Steen, dochter van het slachtoffer, liet afgelopen november in deze krant haar onvrede blijken over de trage rechtsgang. ,,Wij kunnen nog steeds niet rouwen", zei zij toen. 

De rechter doet uitspraak over twee weken.  

Volledig scherm
Dodelijk ongeval Ulvenhout. © Palko Peeters
  1. Coach ex-prostituees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’
    PREMIUM

    Coach ex-prostitu­ees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’

    BREDA - De seksbranche tiert welig. Onzichtbaar en vaak duister in de huiselijke sfeer of hotelkamer. Prostituees hebben vaak moeite om te stoppen. Ze vinden in Joukje Welman van Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) in Breda een stevig baken van hulp en zorg. Sinds de oprichting van het regionaal uitstapprogramma prostituees (RUPS) in 2015 heeft ze liefst 168 prostituees in de Baronie (Breda, Oosterhout en Etten-Leur) op weg geholpen.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7566 stemmen