Volledig scherm
© anp

Eis vijf maanden cel en alcoholverbod na aanranding en klap met whiskyfles in Oosterhout

BREDA - De 42-jarige Osman O. uit Oosterhout kan zich niet herinneren dat hij een flatgenoot zou hebben aangerand, terwijl hij haar sloeg en bedreigde met een whiskyfles. Volgens officier van justitie Arno Vroombout is het wel gebeurd en moet O. voor vijf maanden de cel in. En daarna mag hij van de aanklager twee jaar geen alcohol drinken.

De aanranding zou zijn gebeurd op 30 november vorig jaar. Volgens de vrouw die was aangerand was de man al dronken toen hij met een fles whisky naar haar appartement kwam. Daar hebben ze een tijdje gezeten, met nog een vriendin van de vrouw erbij. Die was, vertelde ze tegen de politie, getuige van de aanranding.

Op zeker moment zou O. zijn flatgenote bij de armen hebben gepakt en haar hebben proberen zoenen. Ook zou hij haar borsten hebben betast. Daarbij dreigde hij en sloeg met de whiskyfles tegen het been van de vrouw. 

De man kon zich niet herinneren wat er precies was gebeurd, maar zei wel dat het niet waar was wat de vrouwen hadden verteld. ,,Ze liegen. Ze hebben een scenario bedacht.'' Op de vraag van de rechter waarom ze dat zouden doen, kwam een warrig antwoord. 

De man heeft vaker problemen als hij te veel drinkt. Ook maandag werd hij al veroordeeld, omdat hij geweld gebruikte na te hebben gedronken.

Zijn advocaat Jan Verhagen vroeg om alleen een taakstraf op te leggen.

De rechtbank doet op 20 november uitspraak.

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.