Volledig scherm
Verdachte Zamir M. en de vermoorde Laura Korsman. © Renée van den Kerkhof/AD

Eis: 18 jaar cel en tbs voor verdachte moord Werkendamse studente Laura Korsman

liveVandaag staat Zamir M., verdachte van de moord op zijn ex-vriendin Laura Korsman, voor de rechter in Utrecht. Onze verslaggever is erbij en twittert vanuit de rechtbank. 

Korte samenvatting van de zaak

Op 11 juli 2018 werd het levenloze lichaam van Laura Korsman (24) gevonden, in haar studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht. Een paar uur later werd haar ex-vriend Zamir M. aangehouden in Nieuwegein. Nadat Laura eerder de relatie beëindigde, begon M. haar lange tijd te stalken. Telefonisch, bij haar thuis en op haar werk in het UMC. Laura deed aangifte en M. kreeg een straatverbod. 

Ook kreeg Laura een alarmknop van de politie, mocht M. zich weer laten zien. M. heeft in een eerdere zitting niet ontkend dat hij op de dag van de moord aanwezig was in de woning van Laura en zal, volgens zijn advocaat, vandaag ook meer openheid van zaken geven. Ook gaat het Openbaar Ministerie vandaag een strafeis uitspreken.

Lees hier meer over die fatale 11 juli 2018.

De zitting

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.