Kaarsjes bij het huisje in Hooge Zwaluwe na de moord.
Volledig scherm
Kaarsjes bij het huisje in Hooge Zwaluwe na de moord.

Dubbele drugsmoord vakantiehuisje Hooge Zwaluwe: zeker negen keer geschoten

videoBREDA - Bij de dubbele drugsmoord in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe in oktober 2015 is zeker negen keer geschoten. Dat blijkt uit een opsomming van alle schotwonden die de voorzitter van de rechtbank maandag maakte.

In de rechtbank in Breda is maandag begonnen aan de tweede dag van het proces over de uit de hand gelopen ripdeal. Vijf Antwerpse verdachten wordt de dubbele moord of doodslag verweten op No Surrender-captain Brian Dalfour en zijn maat Muljaim Nadzak. 

Ook wordt ze poging tot moord verweten op de Bredase verdachte Roy O. Die laatste wordt weer verweten dat hij de Belgen zou hebben geprobeerd te doden in een poging ze te beroven van hun geld of drugs. Maandag worden vier van de vijf Belgen verhoord.

Grote drugsdeal

De algemene gedachte op dit moment is dat de Nederlandse slachtoffers de Belgen hadden willen bestelen in het afgelegen dijkhuisje. Er was een grote drugsdeal gemaakt, maar Dalfour en Nadzak hadden het plan om de Belgen alleen maar hun geld afhandig te maken. De Belgen werden gekneveld, kwamen los en wisten te ontkomen. Hoe en door wie Dalfour en Nadzak om het leven zijn gebracht is de inzet van het proces.

Dalfour is degene die het vaakst is beschoten, zeker drie keer. De omgekomen Muljaim Nadzak had twee schotwonden. Opvallend bij beide slachtoffers is dat ze van onderen moeten zijn beschoten, stelde de rechter. Roy O., die die dag in de Merodestraat werd gedropt, had twee schotwonden. 

Schotwond

De Belgische broers Samir en Galid T. hadden allebei één schotwond. Samir werd die dag voor de deur van het ziekenhuis in Oosterhout neergelegd. De twee slachtoffers werden een dag later door de politie ontdekt.

In het huisje zijn nooit drugs, wapens of geld gevonden.

Misdaadverslaggever Hessel de Ree legt uit waarom deze zaak zo gecompliceerd is.

In samenwerking met indebuurt Breda