Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Drugsdealers uit Randstad aangehouden in Oud Gastel: sporttas vol wiet in auto

OUD GASTEL - Aan de Rietschotten in Oud Gastel zijn woensdagavond twee mannen aangehouden. In de auto waarin zij reden werd een tas vol hennep gevonden. In totaal zat er ruim 9 kilo in de tas. Het duo zit nog vast en het onderzoek loopt.

De wagen van het tweetal werd woensdag rond 17.50 aan de kant gezet en gecontroleerd omdat de auto mogelijk gebruikt zou worden bij drugszaken. In de auto zaten een 19-jarige man uit Den Haag en een 45-jarige man uit Rotterdam.

Wietgeur

De agenten spraken het duo aan en roken direct de geur van wiet. Ze besloten daarom om de auto verder te controleren. In de kofferbak vonden ze de sporttas met daarin ruim 9 kilo aan gedroogde henneptoppen. De heren zijn direct aangehouden.

Toen de verdachten gefouilleerd werden hadden ze honderden euro’s op zak. Dit cashbedrag en hun mobiele telefoons zijn in beslag genomen voor het onderzoek.

  1. Aan de Heistraat in Hoeven rijdt bijna iedereen veel te hard
    PREMIUM

    Aan de Heistraat in Hoeven rijdt bijna iedereen veel te hard

    HOEVEN - In de Heistraat tussen de dorpskom van Hoeven en de A58 wordt veel te hard gereden. In opdracht van de gemeente Halderberge zijn vorig jaar verkeerstellingen uitgevoerd. Die toen aan dat 93 procent van de automobilisten de maximum snelheid van zestig kilometer per uur overschrijdt. Het gemeentebestuur noemt de uitkomsten verontrustend, hetgeen ook raadslid Gisela van Beek (Lokaal Halderberge) al suggereerde in vragen aan het college.