Volledig scherm
De gevonden onderdelen van het drugslab © Politie

Drugs en wapens gevonden bij integrale controle door politie en gemeenten in West-Brabant

OUDENBOSCH/SINT WILLEBRORD - Tijdens een integrale controle in West-Brabant zijn maandag verschillende mensen aangehouden voor verboden wapenbezit. Ook werd er een drugslab gevonden.

Gemeenten, politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en de Taskforce werkten samen bij de grote controle. 

Wapens en drugs

Maandag werd al bekend dat een ‘GHB-kok’ op heterdaad werd betrapt in een woning aan de Bremstraat in Sint-Willebrord. Ook werden in een woning aan de Pijnboomstraat in Oudenbosch een jachtgeweer en drugs gevonden. De twee bewoners zijn daarop meteen opgepakt.

Dinsdag bleek wat er nog meer is gevonden bij de integrale actie. In een woning aan de Emmastraat in Sint Willebrord lag namelijk een ploertendoder. De politie nam een kijkje in het huis omdat er in 2018 een drugslab gevonden werd. Drugs lagen er deze keer niet. De verdachte is inmiddels verhoord.

In een loods aan de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd vond de politie een gestolen bromfiets. In een auto die in diezelfde straat werd gecontroleerd vond de politie een stroomstootwapen. Ook die verdachte is gehoord.

  1. Flink pakket met maatregelen na derde schietpartij in drie jaar in Roosendaal: ‘Het zijn heftige jaren geweest hier’
    PREMIUM

    Flink pakket met maatrege­len na derde schietpar­tij in drie jaar in Roosendaal: ‘Het zijn heftige jaren geweest hier’

    ROOSENDAAL - Ze weet het nog goed: de tranen stonden in haar ogen toen burgemeester Han van Midden haar vertelde dat de maat vol was. Ze wil uit vrees voor reacties niet met haar naam in de krant, maar ze wil wél dolgraag vertellen hoe blij zij en haar buren zijn met een hoop veiligheidsmaatregelen die er voor de omgeving van de Desmijndijk en de Diamantdijk zijn genomen. ,,Eindelijk. Het zijn heftige jaren geweest voor onze wijk.’’