Volledig scherm
Foto ter illustratie. © StockPZC

Dronken Hoevenaar (18) opgepakt in Oud Gastel: ‘Hij had ongeveer de hele rijbaan nodig’

OUD GASTEL - Een dronken automobilist is zaterdagnacht door een surveillerende agent aangehouden op de A17. 

Ter hoogte van Oud Gastel reed een personenauto waarvan de bestuurder volgens de politie ‘zo ongeveer de hele rijbaan en een stuk van de vluchtstrook nodig had'. De agent gaf de bestuurder een stopteken. 

De bestuurder bleek een 18-jarige jongen uit Hoeven. Toen de agent hem aansprak, rook hij een alcoholwalm en de Hoevenaar sprak met dubbele tong. 

Blaastest

De bestuurder kreeg om ongeveer 02.15 uur de opdracht om een blaastest te doen. Hij wilde hier echter niet aan meewerken en is aangehouden en mee naar het bureau genomen.

Op het bureau moest de man een ademanalysetest doen. Ook hier wilde hij niet aan meewerken. Het weigeren van een ademanalyse is strafbaar en waardoor het rijbewijs van de jongeman werd ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 24 uur. 

Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. 

  1. Kaartverkoop Tullepetaons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’
    PREMIUM
    video

    Kaartver­koop Tullepeta­ons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’

    ROOSENDAAL - Het is pas zondag 26 januari, maar de kaarten gingen vandaag al in de verkoop. Het Tullepetaons Klûnen leeft in Roosendaal. Om precies 13.11 uur gingen de 3.500 kaarten in de verkoop bij de ijsbaan op de Markt. Een dik uur later waren alle kaarten weg. ,,Ik ben om 10.30 uur vertrokken thuis. Ik ben er een heel jaar mee bezig", zegt Desiree die vooraan stond en de eerste kaarten wist te bemachtigen.