Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Drietal gelinkt aan tientallen woninginbraken West-Brabant en Zeeland

MIDDELBURG - De Zeeuwse recherche heeft drie mannen uit Tiel weten te linken aan 31 inbraken die in november en december 2017 zijn gepleegd in Zeeland en politiedistrict de Markiezaten. Ze moeten zich dit najaar voor de rechter verantwoorden.

De mannen pleegden op Tweede Kerstdag 2017 meerdere inbraken, waaronder bij een woning in Graauw. Daarbij werden ze betrapt door de bewoner die het kenteken noteerde en doorgaf aan de politie. De mannen vluchtten en twee van hen konden, na een achtervolging, op de A16 bij Rotterdam worden aangehouden. Het betrof een man van 20 en een man van 29, allebei woonachtig in Tiel. De derde verdachte, een 27-jarige man uit Tiel, wist te ontkomen, maar werd eind juni alsnog aangehouden en verhoord. Hij zit nog steeds vast.

Auto

In de auto vond de politie inbrekerswerktuigen die na technisch onderzoek te koppelen waren aan verschillende inbraken in Zeeland en Markiezaten. Ook werd er een paar schoenen veiliggesteld, waarvan de afdrukken overeen kwamen met schoensporen die bij verschillende inbraken waren gevonden.

Buit

De auto werd op het politiebureau in Dordrecht verder doorzocht. In de auto lag nog een klein deel van de buit van een inbraak in Hulst en een tasje van een inbraak eerder in de week op Tholen.

 1. Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom
  video

  Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Wat ging er door het hoofd van de Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog naar Europa kwamen om te vechten? ,,Waarom besloten ze om te gaan vechten? Wat waren hun verwachtingen voor de toekomst?” Dat schoot Mark de Robertis als eerste binnen toen hij de Canadese begraafplaats in Bergen op Zoom zag. De Canadese tiener was een van de tachtig mensen die woensdag het ereveld bezochten. Een koor, samen met hun ouders, afkomstig van jongensschool Crescent School in Toronto.
 2. ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikkeling afbouw Eventum’

  ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikke­ling afbouw Eventum’

  BERGEN OP ZOOM - Als college van B & W zelfstandig 1,1 miljoen euro extra uittrekken voor de afbouw van Eventum, zonder de raad om krediet te vragen, kan absoluut niet door de beugel. Dat vinden D66, Lijst Linssen, SP, PvdA en Samen 0164. Een ingediende motie van treurnis tegen het college haalde het deze week niet tijdens de begrotingsvergadering. Wel komt er een debat over hoe in de toekomst gehandeld moet worden in soortgelijke situaties.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom