Volledig scherm
drankrijder alcohol verkeer rijbewijs stock © Thinkstock

Drie rijbewijzen ingenomen bij alcoholcontroles in Teteringen en Breda

BREDA/TETERINGEN - Tijdens alcoholcontroles in Teteringen en Breda liepen acht automobilisten tegen de lamp. Het rijbewijs van drie bestuurders werd ingenomen omdat zij veel te veel gedronken hadden.

Van 20.00 uur tot 23.45 uur stonden agenten op de Oosterhoutseweg in Teteringen om te vontroleren. Bij drie blaastesten bleek dat de geteste automobilisten te veel gedronken hadden. Het ging om promillages van 0.63, 0.66 en 1.32. Van de laatste bestuurder is het rijbewijs ingenomen. Daarnaast werden bekeuringen uitgedeeld vanwege het niet dragen van een gordel, het veroorzaken van hinder of gevaar en drie keer voor het rijden door rood.

Ook op de Lunetstraat in Breda werd gecontroleerd. Dat gebeurde tussen 00.45 uur en 04.00 uur. Hierbij werden vijf automobilisten betrapt voor rijden onder invloed. Een beginnen bestuurder blies 0.84 promille en mocht zijn rijbewijs inleveren. Een ervaren bestuurder kwam zelfs op 1.9 promille uit. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen. Daarnaast kregen drie anderen bestuurders bekeuringen voor rijden onder invloed bij deze controle.

In samenwerking met indebuurt Breda