Volledig scherm
Overval op woning in Sint Willebrord © MaRic Media / Perry Roovers

Drie mannen overvallen woning in Sint Willebrord, geen gewonden

SINT WILLEBRORD - Drie mannen hebben donderdagavond een woning aan de Monseigneur van Rooijstraat in Sint Willebrord overvallen. Daarbij is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

Het drietal, in het donker gekleed, bedreigde de bewoners en ging er daarna vandoor. Of er iets is buitgemaakt is onbekend. Tevens is onduidelijk hoe de mannen zijn binnengekomen.

Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor. De politie doet uitgebreid onderzoek in de buurt.

  1. Taboe op borstvoeding oorzaak hoge kindersterfte in Brabant eind negentiende eeuw, in Roosendaal vooral arbeidersgezinnen getroffen

    Taboe op borstvoe­ding oorzaak hoge kinder­sterf­te in Brabant eind negentien­de eeuw, in Roosendaal vooral arbeiders­ge­zin­nen getroffen

    TILBURG - Een taboe op het geven van borstvoeding aan kinderen zorgde eind negentiende eeuw voor een hogere kindersterfte. In Roosendaal werden vooral arbeidersgezinnen getroffen. Dat blijkt uit onderzoek van Evelien Walhout, die op 25 januari haar proefschrift An infants’ graveyard? Region, religion and infant mortality in North Brabant, 1840-1940 verdedigt aan Tilburg Univerity.