Volledig scherm
Henneptoppen. (Archieffoto). © Beeldbank politie

Drie hennepkwekerijen opgerold in Breda

BREDA – De politie heeft dinsdag drie hennepkwekerijen opgerold in de straten Swammerdamstraat, Kaprijkestraat en Schapendreef in Breda.

De hennepkwekerij met de meeste planten werd aangetroffen in de Schapendreef. In dat pand werden 431 planten gevonden. Ook was er sprake van stroomdiefstal en mogelijk was er al eerder geoogst.

In de kwekerij in de Kaprijkestraat werden 305 plantjes aangetroffen. Ook hier werd illegaal stroom afgetapt en was er mogelijk eerder geoogst.

De derde kwekerij werd gevonden in de Swammerdamstraat met 196 planten. Wederom sprake van stroomdiefstal.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda