Café-eigenares en bezoekers overmeesteren overvaller buurtcafé na achtervolging in Breda

Video + updateBREDA - De man die donderdagmiddag iets na 15.30 uur café Boeimeer in Breda overviel, is vlak daarna overmeesterd in een ander buurtcafé: Markhoek. De twee eigenaren van Boeimeer achtervolgden de overvaller tot in het café en wisten hem daar met behulp van klanten te overmeesteren, zo beschrijft de cafébaas zelf. 

Hijzelf was in het café toen de overvaller Boeimeer binnenstapte, zijn vrouw was achter bezig. De overvaller deed een greep in de kassa en vluchtte weer naar buiten. Het echtpaar zette direct de achtervolging in, onder andere met een scooter.

De vrouw zag de overvaller tijdens zijn vlucht café Markhoek binnengaan, op de kruising van de Tweede Markstraat met de Marksingel. Ze rende erachteraan en greep de verdachte. Ze werd daarbij geholpen door bezoekers van het café. Samen eisten ze het geld terug, en droegen ze de verdachte uiteindelijk over aan de politie. 

In totaal waren er zes mensen binnen in café Markhoek. Zij zijn alles verhoord. De politie is in en rond het café ook bezig met het sporen- en buurtonderzoek. 

De beide cafés zijn tijdens het politie-onderzoek gesloten en blijven dat waarschijnlijk donderdagavond. 

Volledig scherm
Café Markdaal, waar de overvaller is overmeesterd. © Tom van der Put MaRicMedia
Volledig scherm
Het overvallen café Boeimeer. © Gerlach Hochstenbach
Volledig scherm
Café Boeimeer is na de overval gesloten. © Gerlach Hochstenbach

In samenwerking met indebuurt Breda