Volledig scherm
Zware mishandeling in Breda, een persoon zwaar gewond © Perry Roovers / Maricmedia

Bredase kapper zwaar mishandeld: botsplinters in de hersenen, daders nog vrijuit

VIDEOBREDA - Botsplinters zitten nog altijd in zijn hersenen; zijn schedel is letterlijk ingeslagen. De 40-jarige Bredase kapper mag van geluk spreken dat hij nog leeft nadat hij begin augustus is belaagd. De littekens zijn blijvend, geestelijk is hij toegetakeld, maar: hij kan nog werken. 

Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond een reconstructie van de zware mishandeling in de Isenburgstraat in Breda, op 10 augustus. Op een parkeerplaats vlakbij zijn huis wordt de man, als hij de auto uitstapt, aangevallen. Een man met een bivakmuts raakt hem met een honkbalknuppel. Als hij probeert te ontsnappen, slaat een tweede man hem met een koevoet en een hamer.

Volledig scherm
Reconstructie van de zware mishandeling aan de Isenburgstraat in Breda. © Perry Roovers/Maric Media

Dat alles gebeurt na een lange werkdag in de kapperszaak die het slachtoffer nog niet zo lang heeft in het centrum van Breda. Nadat hij wat gedronken heeft met een vriend, keert hij rond half elf naar huis. De mannen wachten hem daar al op. Vermoedelijk, zo zeggen buurtbewoners, deden ze dat drie dagen eerder ook al. Eenzelfde BMW X1 als waarin de daders reden, zagen buurtbewoners toen al op de parkeerplaats staan. 

Dagomzet niet interessant

Het is gissen naar het motief. Voor zover bekend bij de politie hebben de man en zijn vrouw geen vijanden. Om geld ging het niet: de man heeft die avond de dagomzet nog op zak, maar daarvan is niets buit gemaakt. De twee daders slaan er zwijgend op los. Nadat een overbuurman naar buiten rent en 112 belt, gaat het duo ervandoor. 

Dat gebeurt roekeloos, blijkt als ze even later op de Tramsingel op een andere auto botsen. De twee laten de auto achter, rennen over de Academiebrug, en gooien daar de koevoet en hamer in het water. De politie vindt de wapens enkele dagen later. De knuppel is nog niet gevonden. De daders renden vermoedelijk richting het station of wijk Belcrum. 

De BMW waarin ze reden blijkt na onderzoek te zijn gestolen. Op 21 juli van dit jaar is de zwarte X1 ontvreemd van een Zwitserse camping. Op dat moment zit er nog een Zwitsers nummerbord op. 

De politie is naarstig op zoek naar tips over de twee mannen die op 10 augustus de man belaagden en over de Belcrumweg vluchtten. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda