Stockfoto
Volledig scherm
Stockfoto © © Corbis

Bredanaar laat blote billen zien aan agenten tijdens politiecontrole

BREDA - Een 34-jarige voetbalfan uit Breda heeft woensdagavond rond 21.50 uur op de Stadionstraat in Breda zijn broek laten zakken en zijn blote billen getoond aan agenten die hem om zijn legitimatie vroegen. De man is aangehouden en afgevoerd.

De man was in gezelschap van een andere man bij het Rat Verleghstadion in Breda. Ze werden door beveiligers aangesproken omdat ze zich verdacht zouden ophouden op verschillende plekken rondom het stadion. Twee agenten zagen dat en vroegen de mannen vervolgens om hun legitimatiebewijs. 

De Bredanaar vertelde dat hij dit niet bij zich had, waarop de agent zei dat hij hem wilde fouilleren. De man antwoordde: ,,Jouw collega mag zelfs mijn kont likken”, waarna hij zich omdraaide, zijn broek omlaag trok en zijn blote billen aan de agenten liet zien.

De agenten hielden de man aan vanwege het plegen van schennis van de eerbaarheid, ook wel genoemd handelen in strijd met de openbare zeden. De Bredanaar protesteerde, riep verwensingen en probeerde weg te lopen, waarna de agenten hem in de boeien sloegen en de man naar het politiebureau brachten.

In samenwerking met indebuurt Breda