Volledig scherm
stockbd politie © Eldridge Pentury

Bredanaar aangehouden na wapen- en munitievondst in woning

BREDA - Een 49-jarige man uit Breda is dinsdag aangehouden omdat hij weigerde zijn woning te verlaten. Na zijn arrestatie werden in de woning onder andere twee luchtdrukwapens en diverse munitie aangetroffen.

Een gerechtsdeurwaarder schakelde dinsdag de politie in omdat de man weigerde zijn huis in het centrum leeg te maken en te verlaten. De bewoner zou mogelijk over wapens beschikken. 

Agenten hebben de 49-jarige man aangehouden. In zijn woning werden twee luchtdrukwapens, een geluidsdemper, een wapenstok, een patroonhouder en een blik met 71 patronen van diverse kalibers aangetroffen. Alle wapens en munitie zijn in beslag genomen.

De Bredanaar is naar aanleiding van de vondsten in verzekering gesteld op grond van de Wet Wapens en Munitie. De recherche onderzoekt nog of een van de aangetroffen buksen wellicht illegaal is.

 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.

In samenwerking met indebuurt Breda