Volledig scherm
PREMIUM
In de rij voor The Grass Company tijdens het Woo Hah-festival, enkele jaren geleden. © Erik Luiten

Blowende buitenlander weer welkom in Tilburgse coffeeshops

TILBURG - Buitenlanders zijn definitief welkom in de Tilburgse coffeeshops. Dat heeft burgemeester Theo Weterings besloten. Hij stopt met handhaving van het ingezetenencriterium na een volgens hem geslaagde proef met de ‘wiet-ontheffing’.

Sinds maart 2018 konden buitenlanders bij wijze van experiment al in de elf Tilburgse coffeeshops terecht. Dit is zo goed als probleemloos verlopen, stelt Weterings. Hij baseert zich op het onderzoek van bureau Breuer & Intraval. Dit deed afgelopen half jaar tellingen en ondervroeg omwonenden, passanten en bezoekers. 

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.