Volledig scherm
© Thinkstock

Bergenaar opnieuw verdacht van ontucht

BERGEN OP ZOOM/SPRUNDEL - De 54-jarige J. van L. uit Bergen op Zoom werd veertien jaar geleden al eens veroordeeld voor ontucht met een kind. Nu is hij weer verdachte. Hij zou een meisje van tien twee keer hebben misbruikt: in Sprundel op de kermis en in Rotterdam.

De dochter van een vriend hielp Van L. soms in zijn oliebollenkraam en sliep bij hem in de woonwagen. Daar zou de man haar broek naar beneden hebben gedaan, hebben gewreven en zijn vinger naar binnen hebben gestopt. Ook zou hij haar borst hebben betast. Het meisje vertelde het haar vader.

Van L. vertelde dat hij 'hooguit de borst van het meisje zou hebben aangeraakt'. Hij zegt regelmatig last van black-outs te hebben als hij rugpijn heeft. Dat gebeurde in december ook, zei hij, en toen hij bijkwam lag zijn hand op haar borst. Bewijzen van artsen voor black-outs kon hij niet overleggen. Zijn verklaringen blonken toch al niet uit in geloofwaardigheid. Dat op zijn apparaten was gezocht naar 'seks, opa en kleinkind' kwam 'doordat hij op datingsites zat'.

De officier eiste twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Advocaat Henk van Asselt vroeg voor het grootste gedeelte vrijspraak. 24 juli uitspraak.

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom