Volledig scherm
PREMIUM
Jack Mijnsbergen bij de verkoolde resten van zijn volière. Hij durft nog niet binnen te stappen. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Bergenaar Jack (46) is woest: brand legde volière met zeventig vogeltjes in as

BERGEN OP ZOOM - Het was zijn lust en zijn leven. Eindeloos kan Jack Mijnsbergen (46) er over vertellen. Z'n vogeltjes. Zebravinken, blauwfazantjes, gouldamadines, zilverbekskes en nog wat soorten meer. Zo'n zeventig vogeltjes zaten er in de kooien. Niet zomaar vogeltjes. ,,Het waren de beste van de besten, toppers. Ik bereidde me voor op tentoonstellingen."

En toen was er brand. Midden in de nacht. Ze hadden niets gehoord. Totdat de buren op de voordeur en ramen bonsden. Iedereen uit bed, natuurlijk. Maar nog had Jack het niet door. Brand? Waar dan? De rolluiken achter waren naar beneden. Hij had geen zicht op de kooien, met daarin z'n vogeltjes.

  1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
    UPDATE

    Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom