Volledig scherm
Een speekseltest van de politie. Foto ter illustratie. © Politie Noordoost-Twente

Automobilist onder invloed van cocaïne rijdt met mobieltje in zijn hand door Veen

VEEN - Twee mannen uit Wijk en Aalburg zijn vrijdagavond aangehouden door de politie. Een 21-jarige man testte positief op het gebruik van cocaïne. Een 20-jarige uit dezelfde plaats had harddrugs bij zich.

Tijdens het surveilleren zagen agenten op de Veense Put een man rijden, die zijn mobiele telefoon in zijn hand hield. Genoeg reden om de auto van de man aan de kant te zetten. Achter het stuur zat een 21-jarige man uit Wijk en Aalburg. De politie vermoedde dat hij onder invloed was van drugs en namen een speekseltest af. Die test was positief, de man had cocaïne gebruikt en werd aangehouden.

De bestuurder zat niet alleen in de auto. Naast hem zat een 20-jarige, ook uit Wijk en Aalburg. Deze had een flesje, vermoedelijk met GHB op zak. Ook hij werd aangehouden.

Na verhoor mocht de bestuurder weer naar huis. De bijrijder zit nog vast op verdenking van het bezig van harddrugs. Hij wordt zaterdag verhoord.

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.