Volledig scherm
Een speekseltest van de politie. Foto ter illustratie. © Politie Noordoost-Twente

Automobilist onder invloed van cocaïne rijdt met mobieltje in zijn hand door Veen

VEEN - Twee mannen uit Wijk en Aalburg zijn vrijdagavond aangehouden door de politie. Een 21-jarige man testte positief op het gebruik van cocaïne. Een 20-jarige uit dezelfde plaats had harddrugs bij zich.

Tijdens het surveilleren zagen agenten op de Veense Put een man rijden, die zijn mobiele telefoon in zijn hand hield. Genoeg reden om de auto van de man aan de kant te zetten. Achter het stuur zat een 21-jarige man uit Wijk en Aalburg. De politie vermoedde dat hij onder invloed was van drugs en namen een speekseltest af. Die test was positief, de man had cocaïne gebruikt en werd aangehouden.

De bestuurder zat niet alleen in de auto. Naast hem zat een 20-jarige, ook uit Wijk en Aalburg. Deze had een flesje, vermoedelijk met GHB op zak. Ook hij werd aangehouden.

Na verhoor mocht de bestuurder weer naar huis. De bijrijder zit nog vast op verdenking van het bezig van harddrugs. Hij wordt zaterdag verhoord.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.