Volledig scherm
© Lex van Lieshout

'Asomobilist' (20) vlucht voor politie en rijdt in op carnavalsvierders in Breda: 9 maanden cel

BREDA – Negen maanden cel voor de 20-jarige Oosterhoutse automobilist A.A. die tijdens carnaval vorig jaar inreed op agenten en er vandoor stoof, waardoor ook feestvierders moesten wegspringen om niet van de sokken te worden gereden. De rechtbank in Breda legde dinsdag bovendien een rijverbod van 2 jaar op.

Agenten wilden de man aanspreken omdat hij in zijn BMW nogal rap reed op de Adriaan van Bergenstraat in Breda. Via de Nieuwe Prinsenkade reed hij echter in volle vaart naar de Middellaan. Daarbij zou hij daarbij twee politieagenten op de fiets strak hebben aangekeken en op ze zijn ingereden.

Volgens de verdachte was er echter helemaal niets gebeurd en reed hij gewoon sportief. Hij zou fietsers ‘normaal hebben ingehaald’.

Drie maanden van de straf zijn voorwaardelijk, zodat de man gedurende drie jaar proeftijd riskeert terug naar de gevangenis te moeten als hij weer in de fout gaat.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement