Volledig scherm
© Thinkstock

89-jarige Bredase vrouw slachtoffer van babbeltruc: geld en sieraden gestolen

BREDA - Een 89-jarige vrouw uit Breda is woensdagmiddag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Met een smoes dat zij het gas kwam controleren, praatte een vrouw zich binnen bij het slachtoffer. Toen zij vertrok miste de bewoonster geld en sieraden.

De verdachte belde rond 16.00 uur aan bij het slachtoffer aan de Doornenburgstraat. Ze vertelde tegen de bejaarde vrouw dat haar moeder in hetzelfde complex was komen wonen en haar gas niet werkte. Samen met de verdachte is de bewoonster naar de keuken gegaan om te laten zien hoe de gaskraan en het fornuis werken.

Na een kwartiertje verlaat de verdachte de woning weer. Even later merkt het slachtoffer dat er geld uit haar portemonnee is gepakt. Ook een sieradenkistje met inhoud is meegenomen.

Signalement

De verdachte is een vrouw met zeer licht getinte huid, tussen de 40 en 50 jaar oud. Ze is ongeveer 1.60 m lang, had een normaal postuur en heeft zwart haar. Ze sprak Nederlands met een buitenlands accent. Agenten zijn direct nadat zij de melding hadden ontvangen een buurtonderzoek gestart. 

In samenwerking met indebuurt Breda