Volledig scherm
PREMIUM
"De crisis van 2008 en zijn gevolgen"" Owen de Vries. Foto Pix4Profs/Jan Stads © Pix4Profs/Jan Stads

De bankier: 'We deden niets met emoties, alleen maar met cijfers'

10 jaar na de kredietcrisisBREDA - De economische crisis van 2008 liet ook in West-Brabant zijn sporen na. Van persoonlijke drama's tot bestuurlijke ingrepen die elke burger raakten. De weg omhoog is ingeslagen, maar voor hoe lang?

Owen de Vries uit Breda bekleedde van 1991 tot 2011 als bankier diverse functies bij ABN AMRO. In 2014 publiceerde hij het boek Heartful Banking, waarin hij schrijft hoe de banken het verloren vertrouwen kunnen terugwinnen. Dat was nodig, vond De Vries, want: ,,Bankiers waren ontaard. Ze boden producten aan waarvan alleen de bank beter werd."

poll

De economische crisis van 2008 heeft mij hard geraakt

 • Eens (66%)
 • Oneens (34%)
2719 stemmen
 1. Oh N.A.C, the Yellow Army, we’re gonna win today
  COLUMN

  Oh N.A.C, the Yellow Army, we’re gonna win today

  In de Grote Kerk sprak ik woensdag na de Vuelta-presentatie met onze Spanje-correspondent Edwin Winkels. Allemaal leuk en aardig dat de Ronde van Spanje in 2020 naar Breda komt, maar al snel ging het over een memorabele avond eind 2017 in café De Bommel. Daar was Winkels te gast bij de voetbalshow Bier & Ballen, evenals de toenmalige NAC-sterspeler Manu Garcia. Op het podium zongen ze samen ‘Jé, Jé, Jé, Jé Arriba NAC’, oftewel Hup NAC in het Spaans.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

 • Eens (88%)
 • Oneens (12%)
3986 stemmen