Volledig scherm
PREMIUM
breda-foto : ron magielse rewin directeur henk rosman bij de kaart van west-brabant © ron magielse / pix4profs

10 jaar na de kredietcrisis: bedrijvig West-Brabant moet smoel hebben

BREDA - De economische crisis heeft zijn sporen ook nagelaten in West-Brabant. Maar de pijn in het oosten van de provincie was veel erger dan in deze regio, weet Henk Rosman, directeur van REWIN West-Brabant. ,,West-Brabant heeft een dip gehad, maar ook veel nieuwe bedrijven binnengehaald. Helemaal niet slecht.”

De crisis heeft ons sterker gemaakt”, meent Henk Rosman, directeur van REWIN West-Brabant, het instituut dat zich bekommert om de werkgelegenheid in de regio. 

poll

De economische crisis van 2008 heeft mij hard geraakt

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
2719 stemmen

,,Het heeft ons met een redelijke schok doen beseffen dat het economische speelveld is veranderd en dat we het als overheden, onderwijs en bedrijfsleven écht samen zullen moeten doen.”

  1. Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneutraal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’
    Update + video + foto's

    Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneu­traal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’

    BREDA - Alsof de koning zelf zijn paspoort komt verlengen, zoveel pers is er vrijdagmiddag aanwezig bij de ingang van het stadskantoor. Op de agenda echter geen adellijk bezoek, maar de non-binary persoon Leonne Zeegers. Dankzij een uitspraak van de rechter mag zij als eerste Nederlander een paspoort aanvragen waarin niet expliciet vermeld staat of ze man of vrouw is. In plaats van een V staat er X/X.

In samenwerking met indebuurt Breda