Volledig scherm
Veerplein in Zwijndrecht © Peter Koster

Zwijndrecht zwicht voor bezwaar omwonenden en ziet af van plan voor markthal

Een idee om Zwijndrecht een stukje van haar tuinbouwgeschiedenis terug te geven valt daar in slechte aarde. Architect Adriaan Geuze wilde in het Veerpleingebied een mooie markthal zetten, als herinnering aan de tuinbouwveiling. 

Dat stuitte op fel verzet van omwonenden, die klaagden over verlies van uitzicht en parkeerplaatsen. De gemeente is daarvoor gezwicht, ook al zei wethouder Jos Huizinga eerder dat Veerplein en Maasplein er voor alle Zwijndrechtenaren zijn: ,,Maar er is te veel weerstand. Dit doorzetten zou voor grote vertraging kunnen zorgen.”

Waar Zwijndrecht afziet van een herinnering aan het tuinbouwverleden in het Veerpleingebied, komt er wel een grote vlaggenmast op het Veerplein. 

Die markeert het karakter van Zwijndrecht als schippersgemeente. Ook houden burgemeester en wethouders vast aan het idee van een klein paviljoen, waarin mogelijkheden voor horeca zijn.

De gemeente wil het gebied flink opknappen, nu de kades daar toch hersteld en verhoogd moeten worden. De ontwerpen moeten begin volgend jaar klaar zijn.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!