Archiefbeeld van De Viersprong
Volledig scherm
Archiefbeeld van De Viersprong © Richard van Hoek Fotografie

Zwemstrandje bij De Viersprong komt er misschien toch

Het zwemstrandje bij De Viersprong in Dordrecht komt er misschien toch, maar dan moet de beschermde rietsoort die daarvoor moet wijken wel elders worden herplant.

Dat schrijven burgemeester en wethouders aan CDA-raadslid Theo Oostenrijk, die tot zijn verbazing had gemerkt dat het strandje uit de plannen met De Viersprong was verdwenen. B en w melden nu dat het strandje niet geschrapt is, zoals Oostenrijk veronderstelde. Er is echter, in afwachting van een oplossing voor het riet, voor gekozen om het speelbos al wel aan te leggen.

Pas als het riet elders is herplant én goed gedijt, kan volgens b en w het strandje worden aangelegd. Ook is het water ter plaatse niet diep genoeg om als officiële zwemplek te voldoen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Strop voor tentenverhuurbedrijf: ‘Redden we ons 50-jarig bestaan nog? Ik lig er elke nacht van wakker’
    PREMIUM

    Strop voor tentenver­huur­be­drijf: ‘Redden we ons 50-jarig bestaan nog? Ik lig er elke nacht van wakker’

    Het zou een fantastisch seizoen worden voor Visser Verhuur Tenten uit Sliedrecht. De agenda van het goedlopende familiebedrijf was ook dit jaar weer jaloersmakend vol. Met in november de kroon op hun levenswerk: het 50 jarig bestaan van hun business. Maar toen sloeg het meedogenloze virus toe. ,,Het is je levenswerk, en dan hoor je: tot er een vaccin is liggen alle evenementen stil. Ja, zie dan maar eens in slaap te komen.’’