De eerste wapens zijn ingeleverd op het politiebureau in Capelle.
Volledig scherm
De eerste wapens zijn ingeleverd op het politiebureau in Capelle. © Politie

Zonder straf wapen inleveren op het politiebureau

Dordtenaren die in het bezit zijn van een steekwapen, slagwapen of stootwapen kunnen deze tot en met zondag 3 februari ongestraft inleveren. Op het politiebureau aan de Overkampweg in Dordrecht staan tonnen waar de wapens in gegooid kunnen worden.

Alleen voor het inleveren van vuurwapens moet een afspraak worden gemaakt. De politie wil namelijk voorkomen dat mensen met bijvoorbeeld een pistool in hun tas reizen en het bureau binnenlopen. Agenten in burger komen in een onherkenbare auto langs om het wapen op te halen.

Zonder straf van je wapen af’ is een actie van de politie en het openbaar ministerie. Om conflicten en slachtoffers in de toekomst te voorkomen, kunnen wapens twee weken lang worden ingeleverd zonder vervolgd te worden. Uit politiecijfers blijkt namelijk dat er vorig jaar 71 schietpartijen waren in Rotterdam. Vijftien mensen kwamen door een wapen om het leven. 

Regio

Het politiebureau in Dordrecht is één van de zes plekken, waar mensen anoniem hun wapens in kunnen leveren. Dit kan ook bij het politiebureau aan het Doelwater in Rotterdam, aan het Bijdorpplein in Schiedam, aan het Zuidplein in Rotterdam, in de Schoutstraat in Spijkenisse en aan de Slotlaan in Capelle. Bij het laatstgenoemde bureau zijn maandagmiddag de eerste wapens ingeleverd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!